Wat kan je maximaal lenen als koppel?

lenenWens je te berekenen hoeveel je kan lenen als koppen, dan ben je op het juiste artikel terecht gekomen. Het is namelijk zo dat je online kan berekenen hoeveel een lening je maandelijks kost. Zo een berekening of simulatie kan je gratis uitvoeren en is volledig vrijblijvend. Handig is ook dat je op die manier kan bekijken welke bank de beste voorwaarden heeft. Want inderdaad, voor een lening zal de bank je kosten aanrekenen. Hoeveel die zijn hangt af van het bedrag, de aard van de lening en de duurtijd van de lening.

Leen goedkoop bij Beobank

Voer steeds een simulatie uit

Om een simulatie uit te voeren kan je terecht op de website van een bank. Daar vul je het bedrag in dat je wenst te lenen en kies je de duurtijd van de lening. Meer is het niet. Je krijgt onmiddellijk een resultaat te zien. Let ook goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage. Hoe lager dat percentage is hoe minder je moet afbetalen aan de lening. Nog een manier om het afbetalingsbedrag zo laag mogelijk te houden is door de termijn langer in te stellen. Dan betaal je wel meer kosten af, maar is het waarschijnlijk draaglijker voor je budget.

Voer een simulatie uit

Hou het niet bij een bank, maar vergelijk bij meerdere. De ene bank rekent meer kosten aan dan de andere, dus daar moet je zeker naar kijken. De tijden dat je alles bij één bank moest hebben zijn ook al lang voorbij. Je kan perfect verschillende rekeningen en leningen bij meerdere banken hebben. Op die manier kan je dus een dienst afsluiten aan de meest interessante voorwaarden. Ga door met vergelijken tot je de lening hebt gevonden die het best bij jou past.

Hoe je best een lening aanvraagt

Om een lening aan te vragen hoef je ook al niet meer naar een bankkantoor te gaan. Dat kan ook via de website van de bank. Vul alle gevraagde gegevens in en wacht dan het antwoord af. Het antwoord hangt af van jouw financiële situatie. De bank zal je vragen naar je huidige inkomsten en uitgaven. Dan kan je loonfiches van de laatste maanden overhandigen. Qua uitgaven rekent een bank als vaste kosten andere leningen en alimentatie. Heb je daarvan iets lopen of geen, vermeld dat zeker.

Een klant kan tot 1/3e van zijn inkomsten geven aan die uitgaven. Bereken dus zelf hoeveel dat precies is en rond dat bedrag kan je dan een lening aangaan. Je hoeft uiteraard niet tot het uiterste te gaan bij een lening. Hou het zo makkelijk mogelijk voor jezelf, alleen dan blijf je baas over je eigen budget.

Vind hier de goedkoopste lening