Hoe werkt lenen als een koppel?

lenen bank Leen je samen met je partner, dat zal de bank graag horen. Zeker als jullie allebei een vaste job hebben. Voor een bank is het namelijk belangrijk om het risico in nieuwe klanten zo laag mogelijk te houden. Een bank leent liever aan iemand die met zekerheid de lening kan terugbetalen dan een geval waar dat niet zou zijn. Als koppel en allebei aan het werk, heb je dus betere papieren. Het is dan ook voldoende om loonfiches te laten zien van de laatste maanden. Daarop ziet de bank voldoende, namelijk je netto loon en de gegevens van de werkgever.

Leen goedkoop bij Beobank

Stap 1: raadpleeg het internet

De manier om een lening blijft hetzelfde of je nu alleen bent of met twee. Je kan naar een bankkantoor gaat en daar de nodige informatie vragen. Eventueel meteen de lening afsluiten, maar dan mis je mogelijk heel wat. Het is namelijk zo dat banken verschillen op vlak van kosten voor een lening. Dat kan je makkelijker vergelijken als je via het internet zoekt. Want daar staat ook alle informatie te lezen. En handig is dat je ook daar een lening kan simuleren. Dan zie je meteen hoeveel een lening je maandelijks zal kosten.

Stap 2: doe online simulaties

Blijf dus thuis en neem er de computer bij. Surf naar enkele websites van banken en klik door naar de lening simulatie tool. Kies de soort lening en voer het bedrag in dat je wenst te lenen. Kies ook het aantal maanden of jaren om de afbetaling uit te voeren. Met deze gegevens krijg je al meteen een resultaat voor je staan. Handiger kan haast niet dus.

Simuleer hier je lening

Vergelijk nu door naar andere sites te surfen zodat je een goed vergelijk kan opzetten. Hoe minder je moet betalen aan een lening hoe beter natuurlijk. In heel weinig tijd heb je dus snel een overzicht van de banken die het meest interessant zijn. Dat hoeft niet altijd je vaste huisbank te zijn. Het kan even goed een bank zijn die je niet kent, maar die wel een goed aanbod heeft.

Stap 3: sluit een lening af

Wens je de lening als koppel af te sluiten, dan vul je beide jullie gegevens in. Dat gaat over de naam, woonplaats en andere gegevens. Vanaf dan is het wachten op antwoord van de bank. Als jullie beide een vaste job kunnen voorleggen en geen financiële problemen hebben dan mag je waarschijnlijk een positief antwoord verwachten. Om de aanvraag af te ronden moeten beide partners hun handtekening plaatsen. Dan stort de bank het geld op de rekening of gaat het naar de verkoper van de dienst of product.

Vraag meteen je lening aan