Hypothecaire lening

Een hypothecaire lening is een woonkrediet. Je zo’n lening gebruiken om een huis, appartement of bouwgrond aan te kopen.

Vaak kan het geleende bedrag tot 125% van de aankoopprijs bedragen. Zo kunnen die dure notariskosten en verplichte belastingen ook nog betaald worden.

#JKPType leningAanbiederOmschrijvingAanvragen
#13.28%WoonleningKBC
#23.47%WoonleningBeobank
  • Bouwen of kopen?
  • Ontdek Beobank's eenvoudige en betrouwbare oplossingen voor hypothecair krediet.
Vrijblijvende simulatie
#33.53%WoonleningBNP Paribas Fortis
#44.05%WoonleningKredietpartner
  • Minimaal € 15 000
  • Maximaal € 300 000
  • Tot 125% van de aankoopprijs!
Vrijblijvende simulatie
#59.95%WoonleningSantander
  • Voordelige rentevoet
  • Directe behandeling
  • Waar en wanneer jij wilt
Vrijblijvende simulatie

 

Gratis offerte voor een hypothecaire lening aanvragen!

Een hypothecaire lening, wat houdt dat in? hypotheek
Een hypothecaire lening is eigenlijk niets anders dan een hypotheek. Wanneer je zo’n lening aangaat, koop je een huis, appartement of stuk bouwgrond. Die aankoop wordt dan het onderpand voor de lening. Een onderpand is een soort van waarborg voor de kredietverstrekker. Wanneer je niet aan de betalingsverplichtingen voldoet, heeft die het recht om jouw onderpand te verkopen om de resterende schuld af te betalen.

Zo ver hoeft het natuurlijk niet te komen. De voorwaarden van een hypothecaire lening zijn erg duidelijk en transparant. Stel ook een duidelijke terugbetalingsplanning op.
Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Een hypothecaire lening wordt afgesloten voor een bepaalde duur. Traditioneel was dit 20 jaar. Tegenwoordig sluiten de meeste mensen echter een hypotheek af voor 30 jaar, wegens de stijgende vastgoedprijzen.

Een hypothecaire lening is ook nauw verbanden met je leefsituatie. Je inkomen of het gezamenlijke gezinsinkomen, je woonsituatie en je leeftijd worden gebruikt om de uiteindelijke rekensom te maken.

Een belangrijke vuistregel van dergelijke leningen is de balans tussen de waarde van je onderpand en het geldbedrag dat je leent. Deze balans is gebaseerd op een executiewaarde. Dit is het bedrag dat de kredietverstrekker verwacht te krijgen bij een gedwongen verkoop van het onderpand. De executiewaarde wordt meestal bepaald op 125%, gelijk aan het te lenen bedrag.

Met deze korte uitleg kom je al een eind, maar neem sowieso contact op met een hypotheekadviseur!