Renovatielening

Renoveren zit in de lift. De beschikbare grond voor nieuwbouwwoningen slinkt jaarlijks, terwijl veel klassieke woningen wachten op een grondige renovatie.

Een renovatielening dekt elke renovatiekost, zowel binnen als buiten. Je kan er algemene verbouwingen mee financieren, een nieuwe badkamer, of een zwembad in de tuin.

Vraag hier meteen je renovatielening aan!

Bij een renovatielening liggen de rentevoeten vaak lager dan bij een persoonlijke lening. Je moet wel de gemaakte kosten kunnen bewijzen. Een factuur of offerte volstaan.

#JKPType leningAanbiederOmschrijvingAanvragen
#11.99%RenovatieleningCetelem
 • Minimaal € 2 500
 • Maximaal € 75 000
Vrijblijvende simulatie
#22.25%RenovatieleningING
 • Eenvoudige overstap en online inschrijving
 • Inclusief juridische bijstand
 • Gepersonaliseerde prijsberekening
 • Gekoppeld aan verzekering
Vrijblijvende simulatie
#32.99%RenovatieleningBeobank
 • Lening op maat
 • Vlotte afhandeling
Vrijblijvende simulatie
#49.95%RenovatieleningSantander
 • Vlotte behandeling
 • Voordelige rentevoet
 • Geen facturen voor te leggen
Vrijblijvende simulatie
#59.99%RenovatieleningKredietpartner
 • Minimaal €500
 • Maximaal € 90 000
Vrijblijvende simulatie

De cijfers spreken voor zich. Cetelem is hier de goedkoopste!

Vraag hier meteen je renovatielening aan!

Van plan om je huis of je tuin eens goed onder handen te nemen? Noodzakelijke renovatiewerken kosten uiteraard heel wat geld. Vaak zijn die kosten niet enkel te dragen met het beschikbare spaargeld. Een renovatielening kan hier een uitweg bieden.

Renovatiewerken kunnen van noodzakelijke aard zijn, maar kunnen ook een prima investering zijn. Zonnepanelen, moderne isolatie of (drie)dubbele beglazing kunnen je energiefactuur drastisch verminderen. Zo kun je je investering op termijn terugverdienen. Renoveren betekent ook een meerwaarde voor je woning. Zo verhoogt de waarde van uw pand. Daarom zijn de rentevoeten op renovatieleningen ook vrij laag. Je kredietverstrekker is zeker van een waardeverhoging, waardoor de lener zijn kosten zal kunnen terugbetalen.

Bij een renovatielening krijg je het geld direct op je rekening. De terugbetaling is duidelijk geregeld. Vaste afspraken en vooraf vastgestelde termijnen laten geen ruimte voor onduidelijkheid!

Verbouwingen aan huisbadkamer
De meeste mensen denken bij verbouwingen aan extra slaapkamers, een welness-badkamer of een zwembad in de tuin. Sommige verbouwingen zijn echter ook noodzakelijk. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om je vlot te verplaatsen in huis. Soms moet een traplift geplaatst worden, of soms moeten de deuren verbreedt worden om met een rolstoel te kunnen passeren. Ook na het oplopen van een handicap zijn deze aanpassingen noodzakelijk. De medische kosten komen hier vaak bovenop de renovatiekosten, daarom kan een renovatielening een oplossing bieden!

trapliftEen renovatie kan een woning ook extra luxueus maken! Een uitbouw kan levert een pak extra ruimte op, of een nieuwe badkamer met wellnessruimte zorgt voor de nodige ontspanning na een zware werkdag.

De kosten die bij dergelijke werken optreden zijn niet van de poes. De meerderheid van mensen die een renovatie uitvoeren komen niet toe met hun spaargeld. In dit geval komt een renovatielening je tegemoet.

Je kan een renovatielening vergelijken met een persoonlijke lening, met als specifiek doel renoveren of verbouwen. De kredietverstrekker zal in dit geval ook om bewijsstukken vragen. Offertes of facturen volstaan hierbij!

Je tuin opknappen
Ook bij het opwaarderen van je tuin kan je aanspraak maken op een renovatielening. Een terras herbetegelen, exotisch groen bijplanten of een vijver laten aanleggen? Met de extra financiële armslag bij een renovatielening wordt het allemaal mogelijk.

Subsidies
Vaak komen verbouwingen of renovaties voor ouderen of personen met een handicap in aanmerking voor overheidssubsidies. De reden is simpel: als mensen met een hogere leeftijd of een (fysieke) handicap langer thuiswonen, drukt dit de zorgkosten.

Ecologische subsidies komen ook veel voor. Als je je huis duurzaam renoveert draag je zorg voor het milieu. Minder energie verbruiken door (drie)dubbelglas, extra isolatie, zonnepanelen, … zorgt ook voor minder milieuvervuiling. Om de milieubewuste renovator een duwtje in de rug te geven kan de overheid een deelt van de gemaakte kosten dragen.

Neem de beschikbare subsidies zeker eens onder de loep. Zo wordt renoveren nog aantrekkelijker!

Doe-het-zelf?
Wat je zelf doet, doe je meestal beter. Het is een oude uitspraak. Niet iedereen heeft het nodige in huis om een renovatie uit te voeren. Neem in dat geval zeker contact op met een professional. De renovatie zal extra kosten, maar je gemoedsrust zal des te groot zijn! Het spreekt voor zich dat je liefst niet met de eerste de beste in zee gaat. Zoek eens rond in je buurt, en vraag offertes bij verschillende bedrijven. Probeer een correcte prijs te onderhandelen, zodat je renovatielening niet uit de pan swingt. Zo maak je de beste kans om geaccepteerd te worden door je kredietverstrekker.

Heb je de technische knowhow en de juiste apparatuur in huis om een renovatie zelf in goede banen te leiden? Dan kom je ook in aanmerking voor een renovatielening!

Ecocheques
Hierboven haalden we de renovaties met een ecologisch motief aan. In dit geval kan je ook gebruik maken van ecocheques. Ecocheques zijn een extralegaal voordeel voor sommige werknemers. Ook bij het afsluiten van een renovatielening kunnen ecocheques gebruik worden! Bespreek dit met je kredietverstrekker.

ecocheque

Ecocheques kunnen in de volgende gevallen gebruikt worden:

 • Renovatiewerken met energiebesparing als resultaat. Denk aan isolatie of dubbele beglazing.
 • Groene energie, zoals zonnepanelen.
 • Besparingen op watergebruik. Zoals een toilet met spaarknop voor de spoelbak.
Vraag hier meteen je renovatielening aan!