Is lenen haram?

Een lening aangaan is in de meeste gevallen haram. Waarom? Omdat rente op een lening betalen niet hoort. Maar in sommige gevallen kan je haast niet anders. Bijvoorbeeld om te studeren, per auto te rijden en een woning aan te kopen. Bij deze drie voorbeelden gaan vaak hoge kosten samen, die je niet van je spaargeld kan betalen. Dan moet je een lening overwegen, ook al betaal je daar kosten op. Maar wist je dat er een manier is om op die kosten te besparen? We vertellen je in dit artikel hoe precies.

Vraag hier je lening aan

Informeer je bij je persoonlijke bank

Banken hebben tegenwoordig allemaal een uitgebreide website. Daar kan je al heel wat informatie op vinden. Lees dit zeker eens door als je van plan bent om een lening aan te gaan. Je kan er ook vrijblijvend een lening simulatie uitvoeren. Hiermee bereken je het bedrag van de maandelijkse aflossing. Dat bedrag is een som van kapitaal en kosten die je moet terugbetalen aan de bank. Bij een simulatie staat ook het JKP vermeld. Deze afkorting staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Een handig iets om banken te vergelijken op vlak van kosten. 

Simuleer je lening

Met dat percentage kan je dus andere banken vergelijken en dat moet je zeker doen. Aangezien het gaat over een lening moet je vaak maanden of jaren afbetalen. En dan kan het maar zo voordelig mogelijk voor jou zijn. De lening simulaties zijn gratis uit te voeren via de websites van de bank, daar hoef je je geen zorgen om te maken. Je spaart er ook heel wat tijd mee uit omdat je niet naar elk bankkantoor afzonderlijk moet gaan. Dus ga aan de computer zitten en surf meteen naar een banken website.

Weeg dit af tegen andere banken

Start eventueel bij je vaste huisbank, daar heb je al enkele diensten lopen en kan je alles onder één dak houden. Maar als je ergens anders betere voorwaarden kan vinden, dan moet je het zeker niet laten om daar te lenen. Het gaat uiteindelijk over de kosten van de lening en dat gaat voor op de rest. Het is ook niet zo dat je dan al je bankzaken moet mee verhuizen. Je kan alles laten staan en de lening bij een andere bank nemen.  Allemaal zoals je wenst dus.

Het internet brengt ons heel wat bij en daar moeten we optimaal gebruik van maken. Een lening aangaan is dezer dagen makkelijk, maar je moet er eerst wat opzoekwerk voor doen. Vergelijk tot je een goed aanbod ziet en ga dan over tot het aanvragen van de lening.

Vind hier de goedkoopste lening