Snel geld lenen: is een particulier je beste optie?

lenenStapelen de facturen zich weer op en zie je de stand van je zichtrekening alleen maar dalen? Is er geen verbetering in zicht en zoek je naar een oplossing? Ook als je al voltijds werkt en je maakt dit mee, dan moet je dit zo snel mogelijk aanpakken. Met een beetje zoekwerk kan je mogelijk snel geld lenen bij een particulier. Een andere mogelijkheid is bij een bank. Wat is de beste optie?

Leen goedkoop bij Cetelem.


Voordelen van lenen bij een bank

Banken zijn er bij overvloed in ons land. Daar heb je dus al een groot aanbod van diensten die met geld te maken hebben. Je hebt waarschijnlijk al een bankrekening en al ervaring met lenen via een bank? Dan zou je denken dat je gewoon daar ook een lening aanvragen. Maar het kan zijn dat je al teveel leningen hebt lopen en dat geen enkele bank je nog wil lenen. Of dat je via een particulier een mooi aanbod hebt gekregen, waardoor je minder moet afbetalen per maand en dat het beter in je budget past.

Het voordeel via een bank is dan wel dat je alle voorwaarden op voorhand kent. Die staan op de website van elke bank te lezen en je kan ook berekeningen maken van hoeveel een lening je maandelijks zal kosten. Is dat bedrag te hoog of te laag, dan kan je op zoek naar een andere bank die een interessanter tarief aan je kan voorstellen. En van zodra de lening loopt heb je er infeite geen omkijken meer naar, de bank zal je niet lastigvallen hierover.

Snel lenen van een particulier

Snel geld lenen als particulier kan toch wat anders lopen. Je moet op voorhand alle afspraken zelf maken en dat kan al lastig genoeg zijn. Ken je wel genoeg van dit soort zaken om de juiste afspraken te maken? Om daar iets aan te doen kan je met een notaris werken. Hij weet hoe dit soort zaken in mekaar zit en daar kan je op vertrouwen. Hij stelt samen met alle partijen een document of contract en daarmee heb je wel iets om op terug te vallen. 

Als je dus leent van een particulier dan is dit eigenlijk iets wat je zeker moet laten uitvoeren. Een contract opstellen door een notaris waar alle partijen mee akkoord gaan. Bij eventuele problemen kan je daar dan op terugvallen en heb je alles zwart op wit staan. 

Bij een bank is dat niet nodig, want daar ligt alles al vast volgens hun voorwaarden. Je leest alles rechtstreeks op de website en als je niet tevreden bent met de kosten op een lening kan je naar een andere bank gaan. Je bent vrij om te kiezen en een lening aan te gaan waar je maar wil.