Lenen, met een uitkering? Dat is best mogelijk! Wij vertellen je hoe!

Krijg jij een uitkering?

Als je moet leven met een uitkering, dan is elke euro belangrijk. Je kan niet zoveel uitgeven en je moet besparen waar je kan. En hopen dat er geen tegenslagen komen, want als je ze niet kan betalen dan kom je nog meer in de problemen.

Heb je toch een financieel probleem, dan kan je lenen met een uitkering. De banken kunnen je dan nog een bepaalde som lenen om uit te geven. Hoe dat allemaal in elkaar zit, ontdek je in dit artikel.


Risico factoren

Voor een bank is het zeer belangrijk om het risico in een klant laag te houden. Een klant kan dat doen door te bewijzen dat ze een vaste job hebben en geen andere leningen of vaste kosten zoals alimentatie. Heb je wel een vaste job en één lening, dan stijgt het risico maar de bank zal dan berekenen hoeveel je nog kan bij lenen.

Heb je een uitkering dan zou je in principe geen lening kunnen krijgen, maar er zijn toch mogelijkheden. Dan zal de bank je een bedrag geven dat je toch nog kan terugbetalen. Het zal geen uitzonderlijk hoog bedrag zijn en de duurtijd van afbetaling zal ook niet te lang mogen zijn. Maar alle beetjes helpen om een probleem op te lossen.

Zoveel kan jij lenen

Maar hoeveel kan je dan precies lenen? Dat kan je zelf berekenen op de website van een bank. Via een lening simulatie zie je snel hoeveel een lening je maandelijks zal kosten, met alle kosten erbij. Want het zijn de kosten die het interessant maken voor een bank, daar verdienen ze op.

Voor jou is het interessant om zo weinig mogelijk kosten te betalen, dan hou je zelf meer over in eigen zak. Vergelijk de banken op dat vlak dus zeker. Kijk goed naar het JKP of jaarlijks kosten percentage, dat kan verschillen van bank tot bank. En dat percentage is ook te lezen op de website van de bank. Je hoeft dus niet uit je woning te komen om dit allemaal te achterhalen. Er zijn op zich geen grote geheimen om te lenen met een uitkering. Zorg gewoon dat je al je financiële gegevens bij de hand hebt om dit uit te voeren. 

Informeer je grondig

Heb je toch nog vragen over de mogelijkheden, dan kan je steeds naar een bankkantoor gaan. Maar ga niet direct in op het eerste aanbod. Het kan je meer geld kosten, mocht je eerst vergelijken om daarna een bank te vinden waar de voorwaarden interessanter zijn. Je kan ook bellen met een bankbediende of contact opnemen via sociale media kanalen. Banken hebben de weg van het internet gevonden, tijd om er gebruik van te maken.