Is lenen gevaarlijk?

spaarpotEen lening aangaan brengt niet echte gevaren met zich mee, maar je moet wel even kijken naar je financiële toestand. Een lening brengt uiteraard een verantwoordelijkheid met zich mee. Maandelijks moet je een bedrag zien af te betalen en daarvoor wil een bank zekerheid. Daarom zochten wij voor jou uit wat de do’s en don’ts zijn bij het lenen van geld. 

Leen meteen veilig bij Beobank

Wat zijn de vereisten om te lenen?

In de eerste plaats heb je een vast inkomen nodig om de onzekerheid bij de bank weg te nemen. in de tweede plaats is het belangrijk dat de uitgaven ook niet aan de hoge kant zijn. Elke bank laat toe om tot 1/3e van je inkomen uit te geven aan vaste uitgaven als leningen. Heb je nog andere leningen op dit moment of niet?

Als je als koppel leent dan stijgen je kansen bij de aanvraag van een lening. Zeker als beide partners een vast inkomen hebben dan is de basis groter om mee te werken. Ook als je al een woonlening hebt, dan nog kis het mogelijk een nieuwe lening af te sluiten. Alles hangt af of je de 1/3e grens al overschreden hebt. Tel dus al je inkomsten samen en trek daar de vaste uitgaven als leningen en alimentatie van af. Het resultaat is wat overblijft om leningen aan te gaan.

Doe hier een prijssimulatie

Hoeveel kost een lening je?

Om te berekenen hoeveel een lening je precies zal kosten hoef je ook geen lastige wiskundige oplossingen te zoeken. Handiger is om via de website van de bank aan de slag te gaan. Daar staan tools om lening simulaties uit te voeren. Dat kost je niets en is geheel vrijblijvend. Voer daar dus het bedrag in dat je wenst te lenen en kies de duurtijd van de afbetaling. Het resultaat is een bedrag welke je dan maandelijks moet afbetalen. Inbegrepen in dat bedrag zijn ook de kosten die je moet betalen. Let dan ook goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage. Dat verschilt van bank tot bank. Dus als je wat verder zoekt kan je andere kostenpercentages vinden, die mogelijk nog lager zijn dan je laatste simulatie. Zorg ervoor dat je leent aan de beste voorwaarden.

Moet ik bij één bank blijven?

Je hoeft tegenwoordig ook niet meer bij een vaste bank blijven. Heel wat mensen blijven bij een vaste huisbank hangen, maar je kan zonder problemen een woonlening, autolening en persoonlijke lening bij verschillende banken afsluiten. Dat maakt dus dat je steeds naar de beste voorwaarden kan zoeken. Doe dat ook, op die manier bespaar je op de kosten van een lening.

Gebruik het internet hiervoor, ideaal en tijdbesparend. Je moet je woning er niet voor uitkomen en de informatie in een bankkantoor is net dezelfde. De lening simulaties zijn handig en snel uitgevoerd. Op deze manier is lenen helemaal niet gevaarlijk en weet je snel waar je aan toe bent.

Vraag hier je lening aan