Vind een goedkope renovatielening tijdens Batibouw

Batibouw 2018

Er worden opnieuw honderduizenden bezoekers verwacht op Batibouw 2018. Het bouwsalon is niet alleen het beste tijdstip om een geschikte oplossing voor je renovatieplannen te ontdekken, maar ook om de interessantste goedkope renovatielening te vinden. Hoe haal je het meest je voordeel uit Batibouw 2018?


Start hier je aanvraag voor een lening!

Maak je huiswerk

Bezoek de websites van alle banken die scherpe rentetarieven bieden voor woonkrediet, renovatie- en energieleningen. Zo stap je niet onvoorbereid Brussels Expo binnen. Als je niet weet over welke financiële instellingen het gaat, surf je best naar een vergelijkingssite. Op deze sites krijg je een goed beeld van welke banken relevant zijn en kan je meteen doorklikken naar de webpagina van deze instellingen. Makkelijk zat.

Een renovatielening is geschikt voor kleine bedragen die je over een korte looptijd wilt terugbetalen. Wegens gebrek aan extra kosten of administratieve formaliteiten, beschik je vaak snel over het bedrag. Afhankelijk van de voorwaarden in je contract, kan een factuur of offerte van de werken opgevraagd worden en zijn enkele fiscale voordelen mogelijk.

Wil je een nieuwe verwarmingsketel plaatsen of zonnepanelen op het dak installeren? Dan past een energielening misschien beter bij jouw project. Zo’n lening is namelijk bedoeld om energievriendelijke initiatieven en duurzame verbeteringswerken te financieren die je energieverbruik minderen. Banken willen met de groene lening investeringen aanmoedigen die energiebesparing opleveren en/of het milieu beter beschermen. Voorts kan je voor sommige energiebesparende werken, zoals een milieuvriendelijke warmtepomp, zonneboiler of biomassaketel, een subsidie ontvangen van de overheid

Vind het laagste Jaarlijks Kosten Percentage (JKP)

Bij een renovatielening moeten alle kredietkosten (interest, dossierkosten, provisies) in het jaarlijks kosten percentage worden opgenomen. Naast het JKP mogen de banken geen andere kosten in rekening brengen. De lening met het laagste JKP is daarom altijd de goedkoopste.  Let er wel op dat je bij het bestuderen en vergelijken van aanbiedingen met een renovatielening te maken hebt. Verschillende kredietverstrekkers gebruiken soms verschillende terminologie.

Weet hoeveel je nodig hebt

Hoewel sommige kredietverstrekkers ruimte laten voor doe-het-zelf kosten, zal je meestal met offertes van erkende bedrijven moeten kunnen aantonen dat het volledig bedrag gebruikt gaat worden voor verbouwingen aan je woning.

Sluit je renovatielening niet ter plekke af

Om niet tot een zogenaamde impusulsieve aankoop over te gaan, is het beter om achteraf thuis nog een laatste vergelijkingsoefening te maken. . De acties rond Batibouw gelden bijna altijd ook buiten het beursterrein (op de kantoren van de banken en online), vaak tot enkele weken na het evenement. Mogelijk vind je dus nog een goedkopere optie.

Let op met verzekeringen

Bij een renovatiekrediet kan je ook kiezen voor een individuele levensverzekering, groepsverzekering (met partner) of schuldsaldo-verzekering. Weet echter dat je deze verzekeringen ook bij je makelaar bijvoorbeeld kan afsluiten. Controleer daarom eerst of de door een bank aangeboden verzekering niet voordeliger bij een andere verzekeraar kan worden afgesloten.

Soms is het echter wel zo dat er ter gelegenheid van het bouwsalon een premiekorting aangeboden wordt. Ga in dat geval na of de korting eenmalig is of voor meerdere jaren geldt! Met een éénmalige korting (dus voor 1 jaar bijvoorbeeld) kom je immers niet noodzakelijk het goedkoopste uit.
Start hier je aanvraag voor een lening!